Yuja Wang hraje Janáčka. Polední koncerty míří do nové mnichovské koncertní síně i do kostela bez elektřiny

11. březen 2022

Na evropská i domácí pódia zamíříme během Poledních koncertů v týdnu od 7. března. Zazní Dvořákova hudba v novém koncertním sále v Mnichově, loutna v kostele bez elektřiny, Janáček v podání čínské klavíristky Yuji Wang nebo romantická hudba v rukou Freiburger Barockorchester. Poslouchejte on-line po dobu jednoho měsíce po odvysílání.

Rumunské Atheneum v centru Bukurešti bude hlavní akustickou kulisou programu, který tam představila v polovině září 2021 čínská klavíristka Yuja Wang. V hlavním sídle Rumunské filharmonie hrála spolu s Mahler Chamber Orchestra – společně provedli mimo jiné jedno z méně hraných děl Leoše Janáčka, jeho Capriccio pro klavír levou rukou.

Na podzim 2021 se otevřel nový koncertní sál v Mnichově a jedním z orchestrů, které v mnichovské Isarphilharmonie pravidelně hrají, je Symfonický orchestr Bavorského rozhlasu. Tomu bude patřit páteční polední čas. Na záznamu z Isarphilharmonie zazní hudba Johannesa Brahmse a Antonína Dvořáka v provedení mnichovských rozhlasových symfoniků, Manfreda Honecka a Igora Levita. Další dny nabídnou hudbu Franze Schuberta v podání Freiburger Barockorchester nebo koncert loutnisty Jana Čižmáře, který proběhl v kostele svaté Barbory u Zahrádek na Českolipsku.

 

Spustit audio