V novinářské soutěži Média na pomoc památkám bodovali redaktoři Vltavy

21. září 2020

Při vyhlášení výsledků už 18. ročníku novinářské soutěže Média na pomoc památkám, kterou spolupořádá spolek PRO BOHEMIA a Syndikát novinářů ČR, opět uspěli redaktorky a spolupracovníci Vltavy. Vyhlášení výsledků se nekonalo v obvyklém dubnovém termínu, ale v polovině září.

Zakladatelka soutěže Naděžda Kalousová přitom zdůraznila, že krizová situace vedla i k jisté morální očistě a vědomí sounáležitosti s „ideou humanitní, která dává našemu snažení smysl“ (T. G. M.). S tím souvisí i význam hodnot kulturního dědictví, jehož ochrana je naší společnou povinností.

Čtěte také

Vítěznou příčku v rozhlasové kategorii obsadila Petra Kultová za živě vysílaný pořad ArtCafé z pražské náplavky. Také všechny další ceny a čestná uznání v rozhlasové kategorii získala stanice Vltava.

Pořad Mozaika sleduje památkovou péči nejen v reportážích, ale i vícedílných sériích zaměřených na jednu konkrétní lokalitu. Druhou cenu získala Veronika Štefanová za cyklus o urbanistice pražského Smíchova.

Dvě třetí ceny patří Aleně Rokosové za cyklus Pražské pasáže a Kateřině Havránkové za cyklus Sýpky. Čestné uznání pak získali Michal Bureš a David Hamr za Toulky Podještědím z oblíbených letních Výletů s Vltavou. Všechny vítězné příspěvky si můžete poslechnout online.

V kategorii televize byly uděleny dvě první ceny, a to redakci pořadu Z metropole a dále Petru Krejčímu za cyklus Barokní srdce Evropy odvysílaný na ČT2.

Spustit audio

Související