Tulipány pro Ukrajinu. Jiří Suchý a jeho Divadlo Semafor mění program

25. únor 2022

Jak to vypadá, když se ruské dumky snoubí s foxtrotem? Na to chtěla odpovědět nová inscenace Divadla Semafor Nižní Novgorod. Nejnovější vývoj událostí na Ukrajině uvedení překazil. Jak nám řekl v živém vstupu v ranní Mozaice Jiří Suchý, místo hudební komedie bude mít premiéru improvizovaný pořad nazvaný Tulipán vadne.

V divácích by mohl vzniknout názor, že jsme kámoši Putina a o to já nestojím. Nechci přitom ublížit těm Rusům, kteří za nic nemůžou a dneska třeba i demonstrujou. Ale není zrovna doba na uvedení tohoto muzikálu. A já ho přepíšu a zaktualizuju.
Jíří Suchý

„My, co pamatujeme bratrskou pomoc, které se nám dostalo v srpnu 1968, jsme se rozhodli počínaje 25. únorem nahradit naši komedii Nižní Novgorod improvizovaným pořadem, který jsme nazvali Tulipán vadne. Premiéra se koná, ale jinak, než jsme zamýšleli,“ píše se na stránkách pražského Divadla Semafor.

Připravujeme další pořady týkající se Ukrajiny. Ve středu 3. března odvysíláme Večer na téma Lvov, haličská kulturní metropole, město dějinných zvratů. Sledujte náš program.

Spustit audio

Související