Thundercat vystoupí v Lucerna Music Baru

15. březen 2017

Americký hudebník, zpěvák a skladatel Thundercat vydal koncem minulého měsíce na labelu Brainfeeder své třetí studiové album Drunk a představí nám ho v Praze naživo 5. dubna, tentokrát v Lucerna Music Baru.

Tento virtuózní americký basista a zpěvák Thundercat, vlastním jménem Stephen Bruner hudebně už začínal minulou dekádu, kdy ho právě také objevil producent Steven Ellison aka Flying Lotus, šéf labelu Brainfeeder. V té době měl už Thundercat za sebou spolupráci na albu soulové divy Erykah Badu, později jeho umu využili třeba i Taylor McFerrin či Kendrick Lamar. Od roku 2011 však Thundercat začal vydávat sólově.

Tehdy se také objevuje jeho albový debut The Golden Age of Apocalypse, na který navazuje o 2 roky později druhá deska s překvapivě podobným názvem Apocalypse. Jeho letošní novinka Drunk obsahuje celkem 23 tracků a nabízí opět moderní fúzi elektroniky s prvky jazzu, soulu i funky muziky.

Na desce hostuje hned několik zvučných jmen jako zmíněný Kendrick Lamar, dále Wiz Khalifa, Pharrell či mozek právě labelu Brainfeeder, Flying Lotus. My si nyní už z tohoto nového alba Drunk od projektu Thundercat pustíme pilotní singl Bus in these Streets.

autor: Josef Sedloň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.