Španělská kuchyně (2/22)

2. prosinec 2008

Jdeme na kávu Účinkují Montserrat Aguirre a Juan García-Romeu

Káva se ve Španělsku vaří dobrá a silná. Totiž kávy. Je jich mnoho druhů a v této kapitole se naučíte si mezi nimi vybrat a také si objednat. Možná si na závěr oběda dáte i "un carajillo" /čti: un karachiljo/ s kapkou koňaku nebo anýzovky.

00823052.jpeg
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?