Španělská kuchyně (2/22)
2. prosinec 2008
Jdeme na kávu Účinkují Montserrat Aguirre a Juan García-Romeu
Káva se ve Španělsku vaří dobrá a silná. Totiž kávy. Je jich mnoho druhů a v této kapitole se naučíte si mezi nimi vybrat a také si objednat. Možná si na závěr oběda dáte i "un carajillo" /čti: un karachiljo/ s kapkou koňaku nebo anýzovky.

Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?