Španělská kuchyně (15/22)
19. prosinec 2008
Madridské Muzeum šunky Účinkuje Juan García-Romeu
Každého cizince v Madridu určitě upoutá řetězec obchodů nazvaných Museo del jamón, Muzeum šunky. Vystavené sušené kýty nicméně nejsou muzeální exponát, nýbrž delikatesa, kterou na místě můžete ochutnat. Vepřové je vůbec jídlem španělského vnitrozemí. Jí se hlavně selátko pečené v peci. Výborným kastilským jídlem je také jehněčí nebo kůzlečí. V celém Španělsku jsou v oblibě i jelítka.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka