Seznamte se s Českým rozhlasem Brno. V Poledním koncertu uvádíme Filharmonii Brno a Operní gala se Zdislavou Bočkovou a Petrem Nekorancem

24. září 2021

Hned vedle jezuitského kostela Nanebevzetí Panny Marie na Beethovenově ulici v těsné blízkosti Janáčkovy akademie múzických umění stojí funkcionalistická budova postavená podle návrhu brněnského architekta Ernsta Wiesnera. Původně to bylo sídlo České banky Union, od roku 1950 zde sídlí brněnské regionální studio Českého rozhlasu, které prošlo rozsáhlou rekonstrukcí. Pro Vltavu zde vznikají nejen studiové snímky hudby, ale i dramatická tvorba.

Z Poledního koncertu tohoto týdne, který připravil dramaturg a redaktor Jiří Hlaváč, vybíráme k poslechu dva koncerty, které vznikly v brněnském studiu. Ve čtvrtek 23. září od 12:05 zazní koncert Filharmonie Brno s dirigentem Dennisem Russelem Daviesem a hudbou Jana Václava Huga Voříška, Ludwiga van Beethovena a Antonína Dvořáka. O den později, 24. září rovněž to bude Operní gala s mladými pěvci Petrem Nekorancem (tenor) a Zdislavou Bočkovou (soprán).

Spustit audio