Sedmé nebe Live: Rozhovory s exkluzivními hosty i živé hraní ve studiu

3. listopad 2022

Nenechte si ujít sérii mimořádných vydání Sedmých nebí, v nichž si moderátoři Milan Cais, Marta Kloučková, Petr Dorůžka a Pavel Klusák pozvou hosty k rozhovorům i živé produkci v přímém přenosu.

Z hlubin k melodiím z písku. Listopadová Sedmá nebe LIVE s Aliaksandrem Yasinským, Dorotou Barovou a Irenou a Vojtěchem Havlovými

Petr Dorůžka si do svého speciálního vydání živého Sedmého nebe pozval běloruského akordeonistu Aliaksandra Yasinského, který představIL mimo jiné svou novou desku Hlybini. Spolu s ním živě ve studiu zahrál bubeník Radek Doležal a jako další host vystoupila zpěvačka Iva Marešová.

Jsi za vodou, led tiše praská. Milan Cais zve do svého Sedmého nebe live kapelu Dunaj

Legenda brněnské alternativní scény 90. let přichází po 26 letech s novým studiovým albem Za vodou. Milan Cais přivítal ve svém živém Sedmém nebi v úterý 4. 10. dva členy kapely Dunaj, kytaristu Vladimíra Václavka a perkusionistu Pavla Koudelku.

Intenzivní kariéru kapely v 90. letech minulého století ukončil předčasný odchod zpěváka Jiřího Kolšovského a i když ostatní členové kapely nikdy svým fanouškům nezmizeli z očí a působili v jiných projektech, společnou činnost obnovili až v roce 2019. Nyní vydává trojice ve složení Vladimír VáclavekJosef Ostřanský a Pavel Koudelka nové album, které sami označují jako Dunaj pro 21. století. 

Sedmé nebe live
Nenechte si ujít sérii mimořádných vydání Sedmých nebí, v nichž si moderátoři Milan Cais, Marta Kloučková, Petr Dorůžka a Pavel Klusák pozvou hosty k rozhovorům i živé produkci v přímém přenosu.

Odvysílané díly

Jsi za vodou, led tiše praská. Sedmé nebe live s Milanem Caisem a kapelou Dunaj
Sedmé nebe s Milanem Caisem, Jaromírem Švejdíkem a Dušanem Neuwerthem
Sedmé nebe s Martou Kloučkovou a Lenkou Dusilovou
Sedmé nebe s Petrem Dorůžkou a Kateřinou Göttlichovou
Sedmé nebe s Milanem Caisem a Petrem Ostrouchovem

Sérii speciálních pořadů odstartovalo vydání s duem zpěváka, kytaristy, skladatele a textaře Jaromíra Švejdíka a hudebníka a producenta Dušana Neuwertha. Tato dvojice muzikantů je posluchačům dobře známá především díky jejich dlouholetému působení ve svých domovských kapelách Priessnitz a Tata Bojs.

V Sedmém nebi s Milanem Caisem ovšem představili své společné projekty, písně kapel Umakart nebo Kafka Bandu. Ve světové premiéře pak zazněla ukázky jejich nejnovější práce, připravovaného alba Letní kapely. Došlo i na ukázky oblíbené hudby obou hostů.

Marta Kloučková si do svého Sedmého nebe pozvala zpěvačku a hudební producentku Lenku Dusilovou. Středobodem pořadu byly písně z její úspěšné desky Řeka, která Dusilové v roce 2020 přinesla hned tři Ceny Anděl, a to za album roku, skladbu roku a sólovou interpretku roku.

Taje tradičního, původem švédského smyčcového nástroje nyckelharpa odhalila v Sedmém nebi s Petrem Dorůžkou zpěvačka a hudebnice Kateřina Göttlichová, jinak známá jako vedoucí skupiny BraAgas. Právě zvuk tohoto jejího oblíbeného nástroje vyšperkoval na nedávno vydané desce Zimnice její autorsky zhudebněné české a moravské lidové texty. Debutový sólový počin Kateřiny Göttlichové se mimochodem setkal s pozitivními ohlasy kritiky a v březnovém vydání žebříčku World Music Charts Europe obsadil skvělé druhé místo.

V úterý 21. června ve studiu zahráli Milan Cais a Petr Ostrouchov, hudebník, úspěšný producent a majitel hudebního vydavatelství Animal Music. Ostrouchov má se svou skupinou Blue Shadows na kontě sice jen jedno stejnojmenné album z roku 2016, nahrál s ní ale poslední dvě úspěšné desky Vladimíra Mišíka. Obě z nich ocenili akademici Cen Anděl. Podílel se také na loňském albu písničkáře Mirka Kemela a stojí za realizací filmové hudby.

Sedmé nebe
Hudbu podle svého vkusu nabízí a slovem provází výrazné tváře tuzemské scény – od hudebnice Never Sol, přes publicistu Pavla Klusáka po Milana Caise z Tatabojs. Všechny odvysílané díly si můžete poslechnout v archivu pořadu.

Spustit audio

Související