Rozhlas je nenasytné zvíře a novináři mu musí dodávat stravu, říká rozhlasová novinářka Pavla Jazairiová

17. květen 2023

Spisovatelka, cestovatelka a někdejší rozhlasová novinářka vypráví o tom, jak se ve dvaceti letech dostala do rozhlasu díky skvělé francouzštině. Popisuje, že se v životě často cítila jako bílá vrána a mluví také o svém poznání, že lidé jsou všude na světě stejní.

Připravil: Marek Mojžíšek
Zvukový mistr: Ladislav Čurda
Natočeno: 2023

„Co se týče největšího životního úspěchu, tak možná jeden úspěch je, že se nemám za co stydět, tak dalece, v mojí práci. A potom, jestliže moje práce někoho zajímala a posunula, tak to je pro mě nesmírně pozitivní. Právě když tady sedíme, tak já jsem plná optimismu, protože jsem byla na studentském semináři na právnické fakultě. Tam jsou mladí lidé ze středních škol, někteří z vysokých. Přicházejí dobrovolně, aby se dozvídali a aby se ptali, protože je to zajímá. A to je jako kdyby mě polili živou vodu,“ říká v podcastu Momenty spisovatelka, cestovatelka a někdejší rozhlasová novinářka Pavla Jazairiová.

Momenty. Poslechněte si rozhovory s osobnostmi českého kulturního života ve vltavském podcastu.

Výběr silných momentů ze setkání s osobnostmi přináší reflexi jejich tvůrčího života i zamyšlení nad obecnějšími tématy. Mimořádní lidé z nadhledu svého věku hovoří o tom, co prožili, co je naplňuje, s čím se těžko smiřuje i o tom, co je v dnešním světě znepokojuje.

Podcasty Českého rozhlasu Vltava poslouchejte na webu Vltavy, v aplikaci mujRozhlas a na dalších podcastových platformách.

Spustit audio

Související