Nejkrásnější je, když herec v roli předčí režisérovu představu, říká rozhlasová režisérka Markéta Jahodová

29. leden 2024

Rozhlasová režisérka mluví o tom, proč má ráda nářečí, co jí dávají studenti z Vyšší odborné školy Publicistiky, kde učí. A vzpomíná také na dětství, kdy byl rozhlas jedním z členů jejich domácnosti. Repríza z 18. 3. 2023.

Připravila: Martina Rasch
Zvukový mistr: Lukáš Vorel
Natočeno: 2023

„Někdy si tak úplně s herci a i s výbornými herci a kamarády tak úplně nerozumíme a ta cesta je delší. Ale vždycky jsme se domluvili a vždycky to byla radost. A pro režiséra je nejkrásnější to, když herec říká tu roli nebo hraje před mikrofonem a řekne to tak, že člověku běží mráz po zádech. A až úplně předběhne představu, kterou ten režisér měl,“ přiznává v podcastu Momenty rozhlasová režisérka Markéta Jahodová.

Momenty. Poslechněte si rozhovory s osobnostmi českého kulturního života ve vltavském podcastu.

Výběr silných momentů ze setkání s osobnostmi přináší reflexi jejich tvůrčího života i zamyšlení nad obecnějšími tématy. Mimořádní lidé z nadhledu svého věku hovoří o tom, co prožili, co je naplňuje, s čím se těžko smiřuje i o tom, co je v dnešním světě znepokojuje.

18. 5. Pavla Jazairiová

Podcasty Českého rozhlasu Vltava poslouchejte na webu Vltavy, v aplikaci mujRozhlas a na dalších podcastových platformách.

Spustit audio

Související