Robert Krumphanzl: Prázdná hnízda

10. listopad 2013

V cyklu Psáno pro rozhlas uvádíme povídku současného českého autora a nakladatele. Její protagonista a vypravěč nejprve se svou babičkou, později sám jako pokračovatel, pečuje o zahradu v pevném každoročně se opakujícím rytmu a řádu přírody. V režii Ivana Chrze účinkuje Igor Bareš.

Kritik, redaktor, editor a prozaik Robert Krumphanzl se narodil roku 1973 v Praze. Absolvoval Fakultu sociálních věd UK; v letech 1992–1994 působil jako redaktor revue Souvislosti.

V roce 1994 spoluzaložil nakladatelství Triáda, které dodnes řídí. V letech 2000–2001 byl členem redakční rady Kritického sborníku, v letech 2001–2004 redaktorem Revolver Revue a její Kritické přílohy; kritiky a recenze publikoval převážně v RR a KP RR.

K vydání připravil například knihy Ladislava Dvořáka, Petra Fidelia, Zbyňka Hejdy, Jana Kameníka, Vladimíra Neuwirtha, Václava Vokolka, Jana Tesaře a Jaromíra Zelenky.

V roce 2005 vyšla v Edici Revolver Revue jeho kniha drobných próz Minutové vzdálenosti.


Účinkuje: Igor Bareš

Autor: Robert KrumphanzlPřipravil: Jiří VondráčekRežie: Ivan Chrz

autor: jvk
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.