Provokativní umělkyně Darina Alster hledá Boha ve městě

8. duben 2013

Artwall Gallery na zdi Letenských sadů v Praze představuje fotografický projekt performerky Dariny Alster – Imago Dei – o hledání Boha ve městě.

Nábřeží kapitána Jaroše a Edvarda Beneše pod letenskou strání v Praze není zrovna místem pěších procházek. A tak Artwall Gallery, představující ve výklencích kamenné zdi projekty současných českých i zahraničních umělců, je spíše určena těm projíždějícím, ať už v autech nebo tramvajích.

Tentokrát se zde můžeme setkat s fotografickým projektem vizuální umělkyně a performerky Dariny Alster, která se vydala se svými pomocníky hledat do rušných pražských ulic nikoho menšího než samotného Boha.

Její projekt nazvaný „Imago Dei“ tvoří sedm fotografických obrazů, z nichž šest představuje archetypální postavy křesťanské ikonografie a jeden abstraktní vyjádření „Neznámé božské síly“.

Proč organizátoři výstava v pouliční galerii Artwall přizvali k výstavě ve veřejném prostoru právě nekonvenční a leckdy provokativní umělkyni Darinu Alster, na to se Karel Oujezdský zeptal nejdříve kurátorky Markéty Dolejšové.

Výstava fotografií Dariny Alster „Imago Dei“ je v Artwall Gallery na kamenné zdi Letenských sadů na Nábřeží kapitána Jaroše a Edvarda Beneše v Praze k vidění až do 30. května.

Spustit audio