Před svatbou ne!

10. květen 2003

Komedií z rodinného či partnerského prostředí je celá řada. Před svatbou ne! z roku 2001 je z rodu těch, které si drží celkem slušnou laťku až do konce. Na kazetách VHS ai DVD ji nabízí společnost Magic Box.

"Zlomí vám srdce a seberou peněženku!" - takto poněkud lacině láká diváky reklamní slogan. Příběh filmu je přesto o něco pestřejší a vrstevnatější. V režii Davida Mirkina se rozvíjí zdánlivě banální den přitažlivé Angely Nardino, jež ovšem za chvíli řekne před oltářem své "ano" sukničkářskému majiteli autoopravny Deanu Cumannoovi. Jenže svatební noc se její vinou nevyvede, a tak pouhých sedmnáct hodin po obřadu novomanželka přistihne Deana se sekretářkou Wendy. Vypukne scéna, která je vzhledem k čerstvosti svazku celkem pochopitelná. Angela však reaguje možná až příliš dramaticky - požaduje okamžitý rozvod. Celý akt stojí zoufalého nevěrníka třicet tisíc dolarů a navrch i luxusní nový vůz. Pobledlý exmanžel, jenž se kaje za svůj nešťastný první zálet, netuší, že se právě stal obětí podvodu. Angela je totiž Wendina matka, obě se ve skutečnosti jmenují úplně jinak - a muži? Na těch obě rafinované podvodnice zajímají jen bankovní konta. Ale na každého jednou dojde...

Hlavní hrdinky filmu

V roztomilé situační komedii nejde o nijak výjimečně promyšlenou legraci, ale s citem zvládnuté řemeslo. Příjemný, vtipný scénář využívající postřehů z manželského života a povah ctižádostivých žen, lehká režijní ruka. Své komediální party si s gustem užili všichni hlavní protagonisté, Sigourney Weaverová jako Angela, Jennifer Love Hewittová jako Wendy i Ray Liotta v roli podvedeného manžela.

autor: (ska)
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.