P. J. O’Rourke: Jak se dnes chovat ve společnosti aneb Příručka etikety pro hulváty

4. leden 2019

Čtyři lekce výuky etikety pro hulváty podle knihy amerického novináře a spisovatele P. J. O'Rourka, autora dvacítky knih, účastníka nespočtu televizních diskusí a vtipného glosátora současnosti. V režii Tomáše Jirmana účinkuje Ondřej Brett. Poslouchejte on-line po dobu jednoho týdne po odvysílání.

Americký spisovatel, novinář a satirik P. J. O´Rourke se vyzná ve společenském chování a rád se o své zkušenosti podělí. Proč se vůbec snažit dodržovat společenská pravidla, když celý svět jde k čertu? Protože je to legrace!

Chcete se dozvědět, jak se zdraví přátelé „po americku“ a jak pozdravem zvaným „těžký nevšímák“ odbýt všechny otravné lidi? Poslechněte si ty nejdůležitější kapitoly z Příručky etikety pro hulváty.

Nevíte, jak nudnou společenskou večeři proměnit v báječnou zábavu? Chce to jen špetku fantazie a hravého ducha. Kdo si v tomto ohledu nevěří, nechť se posílí kvalitním nápojem s obsahem alkoholu a nechá se vést radami zkušeného amerického spisovatele. Každý má šanci stát se mistrem jídlových hrátek a zvítězit v nejedné omáčkové bitvě!

Jak přežít Vánoce, Díkuvzdání a další otřesné lidské vynálezy? Svatbu například. Když už k ní nutně musí dojít, je dobré být připraven. O to více si pak člověk užije vše, co po svatbě následuje. Jak rozptýlit rozvádějícího se kamaráda, čím podarovat čerstvě rozvedenou kamarádku – to jsou vědomosti, které slušně vychovanému člověku nesmějí chybět.

A co vám říkají pravidla slušného chování na pracovišti a na cestách? Kdo dosud neví, jak si získat u pracovního pohovoru sympatie toho týpka, který nás přijímá, a jak udělat rychlou kariéru, ať se řídí radami P. J. O´Rourka. Ani při cestování po světě nesmí jít etiketa stranou. Američany sice obdivuje celý svět, pár dobrých tipů, jak se chovat v cizině, se ale hodí vždycky.

Účinkuje: Ondřej Brett
Režie: Tomáš Jirman
Natočeno v roce 2015.

autor: Daniela Jirmanová
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.