Konference o informačních technologiích v medicíně MobileMed

24. listopad 2014

Odborníci z mnoha zemí jednali v Praze o tom, jak moderní mobilní technologie a informační sítě mění a budou měnit medicínu a péči o nemocné.

Moderní mobilní technologie a informační sítě začínají nacházet široké využití v medicíně – a to v mnoha oblastech. O možnostech, jaké nabízejí, diskutovali minulý týden v Praze vědci z řady zemí světa na mezinárodní konferenci nazvané MobileMed, kterou organizovala katedra kybernetiky Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze.

Organizátor setkání Daniel Novák z katedry kybernetiky FEL ČVUT v Praze k celé akci říká: „V letošním roce jsme rozdělili přednáškové bloky do tří hlavních témat, kterými jsou mobilní technologie ve zdravotnictví, zdravé stárnutí a podpůrné technologie a obchodní modely a udržitelnosti v klinické praxi. Vzhledem k zaměření naší konference jsem velice rád, že mohu oznámit, že se nám také podařilo vyhlásit soutěž MOBILE HEALTH & AAL CHALLENGE, jejímž cílem je zejména motivovat mladé studenty a podnikatele ve tvorbě nových aplikací zaměřených na lidské zdraví.“ Součástí konference bude také druhé partnerské setkání zástupců akademických pracovišť podílejících se na aktivitách v oblasti telemedicíny, eHealth a asistivních technologií.

autor: Jana Olivová
Spustit audio