Joni 75: A Birthday Celebration

20. březen 2019

Záznam slavnostního koncertu k pětasedmdesátinám kanadské písničkářky Joni Mitchell. Poslechněte si recenzi Otakara Svobody.

(…). Joni Mitchell je natolik výrazná, že to je tak či tak obtížné a kromě toho vážně nemocná - zatím se jí nenavrátily všechny schopnosti poté, co prodělala mozkovou příhodu před dvěma roky a podle dostupných informací se znovu učí například chodit. Takže na veřejnosti se příliš neobjevuje. (…) Všichni zúčastnění tohoto koncertu, a že jde o velká jména (například Los Lobos, Graham Nash, Emmyla Harris nebo Kris Kristofferson), se vměstnávali do specifické škatulky jejího projevu. Tu výrazněji, tu méně povedeně, se všemi nedostatky živého provedení, kdy třeba nostalgie značně převýšila aktuální formu. Musel to být strhující večer, tolik známých osobností. Škoda jen aktuální kondice teprve 75leté jedné z nejlepších písničářek světa, Joni MItchell. A tak jí popřejme co nejvyšší míru uzdravení. (…)

Nahrávka vyšla u labelu Decca Records.

autor: Daniel Jäger
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.