Jaromír Ptáček: Bez názvu

14. duben 2015

Původní rozhlasová hra, která se originálním způsobem vrací k událostem bitvy u Hradce Králové, vrcholného momentu prusko-rakouské války.

Poslouchejte na Vltavě 14. dubna 2015 ve 21:30. Po odvysílání se hra objeví také na stránce Hry a literatura. Zůstane tam až do pondělí 20. dubna 2015. dubna 2015.


Jaromír Ptáček jako jeden z prvních přinášel do českého prostředí absurdní dramatiku a další postupy světové literatury 20. století (např. ve hrách Před prahem ticha, Pláč pro pana Jeremiáše, Můj bratr Job, Bez názvu, Nesny). Jako jeden z prvních využil stereofonní rozhlasové prostředky ve zdařilém uměleckém tvaru.


Osoby a obsazení: Hlas (Jan Potměšil), Kartářka + Neúčastný hlas (Nina Divíšková), Služka (Jitka Smutná), Úředník + Dozorce (Radan Rusev), Císař (Josef Kemr), Sluha (Milan Stehlík), Herečka (Zdenka Procházková), Stárek + Voják (Václav Kotva), Stařec (Milan Mach), Soudce (Jan Vlasák), Obhájce (Josef Abrhám) a Lékař (Jiří Vala)

Autor: Jaromír Ptáček Dramaturgie: Zdeněk HedbávnýHudba: Petr MandelRežie: Jan Kačer

Natočeno v roce 1993.

autor: Tvůrčí skupina literárně-dramatické tvorby
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.