Iestyn Davies & Fretwork: If

9. září 2019

Nové album britského kontratenoristy Iestyna Daviese a konsortu Fretwork se skladbami Michaela Nymana a Henryho Purcella. Poslechněte si recenzi Jozefa Červenky.

(…) Kontratenorista Iestyn Davies zaujme predovšetkým inteligentným kultivovaným prejavom, eleganciou, dokonalou dikciou a schopnosťou ideálne vyvážiť hudobnú a poetickú zložku. Facinujúca je príkladná kontrola dychu, jemnosť vo frázovaní, plná farebnosť a mimoriadna rovnomernosť tónu v hraničných polohách, vysokých i nízkych. Optimálnu podporu mu poskytuje súbor Fretwork, ktorý na rozdiel od chladného staccata lutny alebo cembala prináša teplo sláčikového legata. Na novinke sa predstavil aj sólovo, v dvoch Nymanových skladbách. Každý, kto si myslí, že hudba Michaela Nymana skončila pri jeho charakteristických pulzujúcich rytmoch a výrazných basových linkách, bude prekvapený - na novom albume If nájde hudobnú rozmanitosť a introspektívnu krásu v historickom kontexte - a to všetko v dokonalej interpretácii. (…)

Více informací k nahrávce naleznete zde.

autor: Daniel Jäger
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.