Bohumil Švarc (1/5)

6. listopad 2006

Rozhlasové vzpomínky na 5x16 let, která strávil jako spíkr v rozhlase a dabingu a na prknech Městských divadel pražských. Připravili Táňa Smržová a Tomáš Černý.

Herec Bohumil Švarc stál poprvé u mikrofonu pražského rozhlasu před pětašedesáti lety. Jeho rozhlasové vzpomínání v cyklu Osudy je však svého druhu premiérou. Jak si při natáčení svých memoárů mnohokrát povzdechl, mluvit o sobě bylo to nejtěžší, co za ta léta v rozhlase dělal.

Letošní osmdesátník neobyčejné vitality nám bude svým nestárnoucím hlasem vyprávět o dětství v domě "U dvou slunců" na Malé straně, o totálním nasazení v Technische Nothilfe, o přátelství s režisérem Miloslavem Dismanem, o rozhlasové hlasatelské a herecké práci, o začátcích dabingu, o Městských divadlech pražských, o poezii, o životních náhodách a záměrech - prostě o osudu, který Bohumil Švarc vědomě spojil s krásou mluveného slova.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.