Ztělesnění reakce na traumatickou událost

9. červen 2014

Takové je ústřední téma nového představení Spitfire Company, které se jmenuje Animal Exitus a v pondělí 9. 6. má premiéru v rámci mezinárodního festivalu Tanec Praha.

Šok, hněv, smlouvání, deprese a smíření. Pět možných fází, které člověk prožívá v reakci na traumatickou událost, inspirovalo mezinárodně uznávanou skupinu Spitfire Company k vytvoření nového představení Animal Exitus. Premiéra je dnes večer v Divadle Ponec jako součást mezinárodního festivalu Tanec Praha.

V režii Petra Boháče vystoupí dvě významné představitelky nejen české taneční scény – Miřenka Čechová a Bára Látalová, pro které půjde o vůbec první společný projekt. Režisér Petr Boháč se v poslední době zaměřuje na temná témata, s mimem a tanečníkem Radimem Vizvárym zkoumal příčiny strachu pramenícího z dávných vzpomínek, s tanečnicí a choreografkou Markétou Vacovskou se zaměřil na Parkinsonovu chorobu a vyčerpání. Nyní je v centru jeho pozornosti trauma.

Tvorba Petra Boháče a jeho skupiny fyzického a tanečního divadla byla oceněna řadou prestižních cen, včetně Herald Angel Award z edinburského Fringe festivalu.

autoři: Marina Feltlová , Karel Kratochvíl
Spustit audio