Vzlety a pády kina 64 U hradeb

15. září 2017

Kino 64 U hradeb na pražské Malé Straně - prostor, který zažil velké filmové premiéry, ale i pády a devastaci, a který právě vstává z popela. Spolek Jsme U hradeb se mu snaží vrátit někdejší lesk.

Odpolední Mozaiku ČRo Vltava vysíláme v pátek 15. září živě. Na vysílání se můžete přijít podívat, protože jak je vidět z fotografií: židlí je tu dost. Začínáme ve čtyři odpoledne.

Moderátoři Tomáš Pilát a Tereza Vinická si pozvali mnoho zajímavých hostů. Bude se mluvit o rekonstrukci kina, které nás bude hostit, ale také o kinoarchitektuře obecně, o možnostech přeměn kin na multikulturní stánky, a bude se i vzpomínat. O své zkušenosti se podělí šéf spolku Jsme U hradeb Jan Čep, který také poprvé veřejně oznámí jméno nového generálního ředitele celého projektu. Své záměry s rekonstrukcí kina 64 U hradeb představí architekt Marek Tichý. Očekávaným hostem je i architekt a herec David Vávra. Svými encyklopedickými znalostmi přispěje i promítač, filmový historik a velký znalec historie českých kin Martin Plitz. K vltavskému mikrofonu se k Hradbám chystá i paní Zdenka Procházková, nestorka českých hereček. A z krátkého záznamu promluví filmový expert a pamětník velkých chvil kina 64 U hradeb Josef Vomáčka.

Historie českých kin je velké téma. V živě vysílané odpolední Mozaice se na ně podíváme z mnoha úhlů pohledu. Naši hosté zaručují zajímavé povídání. Přijďte. Těšíme se na vás.

autoři: Tomáš Pilát , Hok
Spustit audio