Vítězem 4. ročníku Ceny NG 333 a Skupiny ČEZ je Juliána Höschlová

13. prosinec 2010

Minulý čtvrtek byl ve Veletržním paláci vyhlášen vítěz 4. ročníku Ceny Národní galerie 333 a Skupiny ČEZ, což je soutěž pro mladé umělce do 33 let z České a Slovenské republiky.

Současně byla v respiriu 5. patra Veletržního paláce otevřena pod názvem „333 Finalisté“ výstava soutěžních prací všech jedenácti mladých umělců, kteří se probojovali do nejužšího výběru. Vedle třiadvacetileté vítězky Juliány Höschlové, studentky posledního ročníku Akademie výtvarných umění v Praze, ateliéru Malířství II , škola Vladimíra Skrepla, vystavují finalisté: Jakub Geltner, Vojtěch Maša, Aleš Novák, Martin Pertl, Olja Triaška Stefanovič, Martin Šilhán, Šimon Vahala, Jaroslav Varga, Lenka Veselá a Vlasta Žáková.

Autor vítězného díla získává v soutěži NG 333 na základě rozhodnutí devítičlenné odborné poroty cenu ve výši 333 000 Kč formou kupní smlouvy na vítězné dílo, které pak zůstává v majetku Národní galerie jako součást jejích sbírek. A teď už spolu s redaktorem Karlem Oujezdským zavítejme do Veletržního paláce na slavnostní ceremoniál vyhlášení vítěze. Jeho jméno právě vyhlašuje předseda odborné poroty, profesor Tomáš Vlček, ředitel Sbírky moderního a současného umění Národní galerie v Praze.

Výstava „333 Finalisté“ potrvá v respiriu 5. patra Veletržního paláce v Praze 7-Holešovicích až do 28. února 2011.

Spustit audio