VIDEO: Mladí ladí jazz! Na největším jazzovém open-air v Česku zahrála Tonya Graves, Marta Kloučková i hvězdy z Anglie

10. září 2020

Satisfakce po zničeném jaru i hledání cesty kupředu. Potěšte se společně s Vltavou a festivalem Mladí ladí jazz. Ve videozáznamu nabízíme všechny koncerty z 9. září 2020.

Přenos moderují:

Oto KlempířJ.A.R., autor pořadu Sedmé nebe na ČRo Vltava
Jan Gregar – organizátor Mladí ladí jazz
Petra Kultová
a Jitka Kostelníková v přestávkách mezi koncerty živě z areálu.

Nejde jen o náhradu jarních oslav Mezinárodního dne jazzu pod záštitou organizace UNESCO, která definuje jazz spíš jako životní styl a způsob myšlení, než aby rozvíjela jasnou představu o hudbě. Tato definice se přelévá do ostatních žánrů a díky skvělým hudebníkům s jazzovým základem se open-airem na Výstavišti otevíráme všem milovníkům současné hudby. Jazzová sóla, improvizace a svoboda ale rozhodně nebudou chybět.

15:05 Charlie Slavík Revue (CZ)

Začínáme zvolna v retro návratu do dob, kdy na začátku 60. let blues a rock ještě nebyly politickým tématem mladých, ale něco velkého se už neslo ve vzduchu.

16:10 Vikollejen (CZ)

Jazz-rockový power band svojí precizností, popovým zpěvem a syntezátorovým zvukem posiluje vlnu, kterou před lety provokativně vzedmulo švédské trio Dirty Loops. Účinkují Adam Koller na bicí nástroje, Tomáš Fuchs na el. kytaru, Jan Aleš na klávesové nástroje, Jan Urbanec na baskytaru a Vít Halška na perkuse.

17:15 Marta Kloučková Quartet (CZ)

Melodie ze saténu poháněné invencí a virtuozitou těch nejvýraznějších jazzových hráčů současné české jazzové scény. Účinkují Marta Kloučková (zpěv), Vít Křišťan (klavír, klávesové nástroje), Jan Fečo (kontrabas) a Marek Urbánek (bicí nástroje).

18:20 Tonya Graves & The Band (CZ)

Groove, blues, pop a jazz kapely americké zpěvačky Tonyi Graves žijící v České republice, který na domácí vokální scénu dlouhodobě vnáší nedostižnou soulovou a jazzovou kvalitu, jíž je radost poslouchat v jakékoliv hudební poloze.

19:25 Fatima & The Eglo Live Band (UK)

Švédka, která se krůček po krůčku propracovla na přední pozice současné soulové londýnské scény a svým dlouho a pečlivě připravovaným debutem Yellow Memories věnovaným otci, kterého nikdy nepoznala, jen potvrdila svoje pozice.

Fatima

Album vytvořila s různými producenty mezi Londýnem a Los Angeles. Studiový výsledek ovšem předvádí na koncertech s živou kapelou, nikoliv s DJem. Jde o mírně odlišný model, než ten, který provozují čistokrevní představitelé londýnské jazzové scény tvořící si hudbu ve větší míře sami, ale díky živým koncertům je prostupnost obou světů velká a vzájemně se ovlivňující. Fatima se díky tomu například objevila jako centrální osobnost živého vysílání na BBC Radio 6, obklopená londýnskou první ligou jazzových hudebníků.Na skvělou živou hudbu se můžeme těšit i na jejím pražském vystoupení s kapelou jejího domovského labelu Eglo Records.

Původně plánovaný koncert britské kapely Mosese Boyda byl odvolán kvůli koronavirovým opatřením.

JAZZOVÉ POŘADY NA VLTAVĚ

11:00 JAZZOVÉ DOPOLEDNE (Všední dny a sobota)
18:00 JAZZOVÝ PODVEČER (Každý den)
21:00 KONCERT JAZZ (Čtvrtky)
23:30 JAZZOVÝ PODVEČER (Repríza toho dne)

Vltava na Facebooku