V Radiocafé vystoupí David Kollar, kytarista spolupracující s Erikem Truffazem. Přijďte si poslechnout koncert

4. říjen 2022

Zveme vás do pražské kavárny Českého rozhlasu na koncert jednoho z nejvýznamnějších představitelů současné slovenské hudební scény. Kytarista David Kollar vzešel z klasických podob jazzu, aby objevil volné formy improvizace za použití digitálních technologií, jichž se rádi účastní světově uznávaní hudebníci. Přijďte si poslechnout koncert 6. října od 19:00.

6. 10. 2022, 19:00
Radiocafé, Vinohradská 12, Praha 2
Vstup na akci zdarma
Rrezervace míst na telefonu 221 553 555

David Kollar vede improvizační kapelu KoMaRa s Patem Mastelottem, členem legendární art-rockové skupiny King Crimson. Dlouhodobě spolupracuje s trumpetisty Arvem Henriksenem (Norsko) a Erikem Truffazem (Švýcarsko/Francie). Vystupuje s významným rakouským tvůrcem elektronické hudby Christianem Fenneszem a jeho hudba kupříkladu zazněla ve video-spotu slovenské prezidentky Zuzany Čaputové z kovidového období. To podstatné ale je, že improvizační koncerty David Kollara jsou neopakovatelným hudebním dobrodružstvím, ať už hraje s hvězdami světové scény nebo sám.

Čtěte také

V rozhlasové kavárně se představí se svým sólovým elektronickým projektem pohybujícím se na pomezí mnoha stylů. Můžeme se dočkat ambientu, rockové hudby, možná i něčeho zcela nečekaného, co vyjde z momentu překvapení a kouzla okamžiku.

Spustit audio

Související