Týden vědy a techniky potrvá 14 dní

30. říjen 2013

Od pátku po dva následující týdny si přijdou na své zájemci o vědu a techniku – uskuteční se totiž největší vědecký festival u nás se spoustou přednášek, výstav, exkurzí a dalších akcí.

Už tento pátek, 1. listopadu, začíná Týden vědy a techniky určený všem, kteří se chtějí seznámit s nejnovějšími poznatky vědců z nejrůznějších oborů a navštívit i jejich laboratoře. Pořádá ho až do 15. listopadu Akademie věd spolu s řadou spolupracujících a partnerských organizací.

Máte možnost navštívit přednášky, výstavy, exkurze, vědecké kavárny, promítání dokumentárních filmů, nahlédnout do vědeckých pracovišť, laboratoří a knihoven a poznat, jak se dělá věda. V dopoledních hodinách jsou přednášky a exkurze zaměřeny především na středoškolskou mládež. Odpolední a podvečerní přednášky a doprovodné akce jsou připraveny pro širokou veřejnost. Sledujte však informace u jednotlivých akcí, protože na velkou část programu mají přístup jen registrovaní návštěvníci.

Na Týden vědy z vašeho obýváku

Dny otevřených dveří ústavů Akademie věd ČR jsou určeny všem návštěvníkům, kteří mají zájem dozvědět se více o nejnovějších trendech v oblasti vědy, o práci vědeckých pracovníků, výzkumných projektech AV ČR, o nejmodernějších vědeckých přístrojích. Mnoho přednášek bude přenášeno on-line a jejich záznam bude uložen v archivu. Zde naleznete záznamy přednášek z TVT 2012. Na Týdnu vědy a techniky AV ČR se podílí všechna pracoviště Akademie věd ČR a přes 50 partnerských organizací.

autoři: Jana Olivová , Karel Kratochvíl
Spustit audio