Tuchlovická pouť

2. květen 2002

Letos proběhne již devátý ročník Středočeského folklorního festivalu Tuchlovická pouť, který se koná 3. - 5. května. Tato ojedinělá akce daného regionu je v současné době odborníky řazena mezi přední folklorní festivaly v rámci celé republiky.

Možnost obdivovat krásu lidových krojů a poslechnout si melodiku lidové muziky není v Praze a v jejím okolí zrovna častá. Folklorní příznivci ve středních Čechách mají díky tomuto festivalu od roku 1994 pěknou tradici. Pravidelně se během několika prvních květnových dnů v obci Tuchlovice u Kladna koná třídenní folklorní festival, kterého se zúčastní kolem dvaceti souborů dětí a dospělých z ČR i ze zahraničí. Od pátku do neděle se tanečníci a muzikanti představí divákům v řadě vystoupení na návsi, v sále hotelu Česká hospoda a především v rekonstruovaném areálu letního kina, kde se konají hlavní pořady festivalu.

folklórní skupina

V průběhu letošního festivalu se představí 18 dospělých a dětských souborů z Čech, Moravy, Slovenska a Polska. Akci pořádá Folklorní sdružení ČR, Pražská folklorní unie a Obec Tuchlovice za finanční podpory Ministerstva kultury ČR. Záštitu nad festivalem převzal hejtman Středočeského kraje pan Petr Bendl.

autor: dw
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.