Tara Fuki: Motyle

26. listopad 2020

Novinka ženského dua Tara Fuki, které tvoří Andrea Konstankiewiczová a Dorota Barová. Poslechněte si recenzi Otakara Svobody.

(…) Ačkoliv obě nežijí převážně tímto projektem, je evidentní, že vědí, jak se odrazily a získaly obecnou známost a popularitu. Samotný počátek tohoto konceptu musel být odvážný, dvě violoncella, dva hlasy ne sólového charakteru, a k tomu polština a skladby ne prvoplánové. A přesto uspěly. Tara Fuki a jejich novinka, nazvané trochu podezřele Motyle, zde dodejme, že nabíhající asociace s proslovem jednoho rozkročeného politika je nesprávná, tedy tito motýli, jak zní překlad polského slova motyle, se vybarvili velmi dobře. Deska má pár vynikajících a pár poněkud obyčejnějších míst, jak už to tak obecně bývá. Ale je soudržná, přesvědčivá a nadčasová. Dorota Barová i Andrea Konstankiewicz za ony dvě dekády neztratily nic ze své invence, souhry a mimořádnosti. Motyle jsou prostě výborné album. (…)

Nahrávka vyšla u labelu Indies Scope.

autoři: Otakar Svoboda , Daniel Jäger
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.