Španělská kuchyně (18/22)
24. prosinec 2008
Štědrovečerní stůl Účinkuje Manuel Fernández.
I ve Španělsku je štědrovečerní večeře snad nejdůležitější v roce. U stolu se schází celá rodina, ale nedávají se dárky. Ty se rozdávají až na Tři krále. Večeře trvá několik hodin, k chodům se postupně podává bílé a červené víno, k vánočnímu cukroví el cava, což je španělské šumivé víno, a na závěr různé likéry. Po večeři se u stolu zpívají koledy, anebo v některých obcích vyjde mládež na půlnoční kolednickou obchůzku po domácnostech.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka