Španělská kuchyně (16/22)
22. prosinec 2008
Alkoholické nápoje Účinkuje Alisa Linarejos.
V zimě se ve Španělsku pijí sladší vína, el moscatel a el mistela. V létě je oblíbený střik z červeného vína, tzv. tinto de verano - osvěžující směs červeného se sodovkou nebo s trochou citronové šťávy. Mládež často pije calimocho, což je směs červeného vína nízké kvality a sodovky, případně coca-coly. Jídlo se tradičně zakončuje digestivy, ať je to el orujo - pálenka z vinných hroznů s vysokým obsahem alkoholu, el anís neboli anýzovka anebo bylinné likéry z Ibizy nebo Mallorky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka