Španělská kuchyně (10/22)

12. prosinec 2008

Maso na talíři Účinkují Pablo Llorens Llorens a Francisco Javier Temprano Ríos.

Španělé sice jedí hodně masa, ale na jejich talíři se objevují trochu jiné druhy než v Česku. Oblíbené je vepřové a telecí, jehněčí, kuře a králík. Hovězího masa se jí málo. V horských oblastech se často konzumuje zvěřina, z které se také dělá několik druhů sušené šunky. Ale až pojedete do Španělska, rozhodně ochutnejte výtečné jehněčí, telecí, klobásky, jelítka a sušenou vepřovou šunku! Jsou to lahůdky.

00823036.jpeg
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.