Španělská kuchyně (10/22)
12. prosinec 2008
Maso na talíři Účinkují Pablo Llorens Llorens a Francisco Javier Temprano Ríos.
Španělé sice jedí hodně masa, ale na jejich talíři se objevují trochu jiné druhy než v Česku. Oblíbené je vepřové a telecí, jehněčí, kuře a králík. Hovězího masa se jí málo. V horských oblastech se často konzumuje zvěřina, z které se také dělá několik druhů sušené šunky. Ale až pojedete do Španělska, rozhodně ochutnejte výtečné jehněčí, telecí, klobásky, jelítka a sušenou vepřovou šunku! Jsou to lahůdky.

Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka