Sogno

1. únor 2024

Nové album mexického tenoristy Javiera Camareny s výběrem písní italského hudebního skladatele Paola Tostiho. Hodnocení připravil Robert Rytina.

(…) Javier Camarena je bezpochyby velmi inteligentním pěvcem, který si všechny výrazové možnosti, které mu Tostiho hudba nabízí, dobře uvědomuje a přistupuje k nim s pokorou, jakou u pěvců jeho kalibru tak často nenacházíme. Samozřejmě, že i zde slyšíme jeho objemný, charakteristicky zabarvený hlas, který zvládá všechna vokální úskalí s nebývalou lehkostí a jehož fenomenální výšky svědčí o tom, že Camarenovo postavení ve světové tenorové elitě je plně opodstatněné. Je tu ale i něco navíc. Totiž pěvcova schopnost všechen zmíněný operní lesk svého projevu potlačit ve službě písním, které vyžadují určitý druh intimity a hlubokého prožitku. (…)

autoři: Robert Rytina , Daniel Jäger
Spustit audio

Související

  • The Great Puccini

    Vycházející hvězda světového operního nebe, americký tenorista chilského původu Jonathan Tetelman vydal u labelu Deutsche Grammophon nové profilové album.

  • The Sound of Movies

    Nejnovější album německého tenoristy Jonase Kaufmanna s výběrem písní spjatých se stříbrným plátnem. Hodnocení připravil Robert Rytina.

  • Nebe na zemi

    Nová deska Adama Plachetky a Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers, která obsahuje slavné písně Jiřího Voskovce, Jana Wericha a Jaroslava Ježka.a  

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.