Rakouský rok: Exkluzivní předpremiéra rozhlasové hry Kathariny Schmitt již dnes v Rakouském kulturním fóru!

4. říjen 2017
Rakouský rok

Pokud nemáte na dnešní večer žádné plány, zastavte se v Rakouském kulturním fóru na Jungmannově náměstí v Praze.

V 18.00 tam uvede německá divadelní režisérka a dramatička Katharina Schmitt v exkluzivní předpremiéře rozhlasovou hru Molyneuxova otázka, která čerpá z rozhovorů s nevidomými lidmi. Hra vznikla v koprodukci Českého rozhlasu Vltava a rakouského ORF a jedná se o jeden z původních projektů cyklu Rakouský rok na Vltavě.

Čtěte takéRakouský rok

Autorka spolu s hudebním skladatelem vychází ve svém díle z materiálů, které natáčela v Praze a ve Vídni s nevidomými. Rozhlasovou hru pak zasazuje do prostředí dark roomu, ve kterém se setká dvojice postav a ve které se mluví o snech nevidomých a otázce, na kterou v 17. století odpovídal filozof John Locke.

Předpremiéru rozhlasové hry Kathariny Schmitt s hudbou Michala Rataje doprovodí debata za účasti tvůrců.

Rakouské kulturní fórum
Jungmannovo nám. 753/18, 110 00 Nové Město
od 18.00
VSTUP VOLNÝ
 

Molyneuxova otázka autorka a režie Katharina Schmitt hudební kompozice Michal Rataj účinkují: Ivana Uhlířová a Kajetán Písařovic. Na základě řady rozhovorů s lidmi, kteří se narodili nevidomí, ve Vídni a Praze na podzim a v zimě 2016/2017: Martina Karas, Fleur Knap, Corinna Schamberger, Walter Lindner, Erich Schmid, Franz Schirnbauer, Maximilian Seitz, Nela Franková, Jakub Kamberský, Jana Moravcová

autor: Eva Hudzieczková
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.