Rádio Ořechovka

31. červenec 2014

Poslední čtvrtek v měsíci patří na Vltavě od dvaceti hodin Kabaretu v éteru. Tentokrát se v něm propojil Český rozhlas Vltava s frekvencí 250,30 FM, na které vysílá Rádio Ořechovka - nová podoba legendárního Rádia Limonádový Joe.

Posluchače přivítali nedostižní moderátoři Ester Kočičková, Lemura Lepá (Lenka Vychodilová), Kolopějka Vděčná (Jana Tučková), Mistr Kalina (Tomáš Hanák), Lucián Krutomluv (Lumír Tuček) a Olaf Lávka (Oldřich Kužílek).

Vedle pravidelných rubrik jako jsou „trvanlivé zprávy“ či „reportáž z místa, kde se nic neděje“, zpestří vysílání Rádia Ořechovka i řada unikátních rozhovorů (s psycholožkou Miladou Uzlinovou, s pamětnicí ze střešovické Ořechovky Anežkou Vachtenerovou, s ministerským sankcionářem, s papežem Františkem a mnoha dalšími), ale také vstupů sportovních, kulturních a uměleckých včetně původní rozhlasové hry. Na své si přijdou milovníci nových knih, etnografie i kulináři. Nebudou chybět ani originální písně z pera - a v podání - členů Rádia Ořechovka.

Na vznik a podobu Rádia Ořechovka jsme se zeptali Ester Kočičkové.

Rádio Ořechovka: Ester Kočičková, Tomáš Hanák (alias Mistr Kalina), Jana Tučková (alias Kolopějka Vděčná) Oldřich Kužílek (alias Olaf Lávka)

Proč „Rádio Ořechovka“?

Naši původní značku už používat nemůžeme, a tak jsme jako nový konspirační titul jednoznačně zvolili Ořechovku; název kina, které nás s otevřenou náručí přijalo i s naším jevištně rozhlasovým experimentem.

Jaký tým stojí za přípravou vysílání?

Doposud ho tvořili a tvoří Ester Kočičková, Lenka Vychodilová alias Lemura Lepá, Jana Tučková alias Kolopějka Vděčná, Lumír Tuček alias Lucián Krutomluv, Oldřich Kužílek alias Olaf Láfka a Tomáš Hanák jako Mistr Kalina. Ale není vyloučeno, že se mezi námi v budoucnu objeví i další osvědčené kádry z Limonádového Joea…

Na jaké rubriky a hosty se mohou těšit posluchači Vltavy?

Jako vždy na ty nejaktuálnější i na ty úplně vyčpělé, na ty vtipné i na ty spíše k zamyšlení, na ty, které pohladí i na ty, které posluchače vyburcují k netušeným činům a životním změnám… A víc bych opravdu nerada vyzrazovala předem!

Na které frekvenci lze Rádio Ořechovka běžně naladit?

My zpravidla udáváme frekvenci 250,30 FM. Ovšem protože se jedná o popisné a orientační číslo Kina Ořechovka, nevím, nevím. Ale zkusit to můžete…

Spustit audio