Rádio Dada a Večerní škola pro pokročilé uvádějí Existenciální kuchařku Igora Malijevského a Václava Kahudy: Kuře à la bažant
Kuře, špek, česnek, švestková povidla, černé pivo, jalovec, nové koření, černý pepř celý a bobkový list, sůl a Vít Janota.
Větší kuře dáme na pekáč, osolíme a proložíme nakrájeným špekem, česnekem a kořením (v přiměřeném množství). Může včela toužit po identitě jatečního skotu? V černém pivu (3 dcl) rozmícháme švestková povidla (cca 4–6 polévkových lžic). Zlepší řízená psychoterapie produktivitu pracovních kolektivů? Vzniklou směsí polijeme a podlijeme kuře a dáme péct do trouby na cca 1,5 hodiny. Existují podzemní bažanti? Podáváme s vařenými bramborami (nebo rýží), broskvemi a brusinkami. Lingvistický dezert: jedna „Tatranky“ s Vítem Janotou a jeho průvodcem kulturou českého pohostinství.
Nejnovější hry a četba
E-shop Českého rozhlasu
Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.
Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby


Citlivý člověk
Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.