Rádio Dada a Večerní škola pro pokročilé uvádějí Existenciální kuchařku Igora Malijevského a Václava Kahudy: Kuře à la bažant
Kuře, špek, česnek, švestková povidla, černé pivo, jalovec, nové koření, černý pepř celý a bobkový list, sůl a Vít Janota.
Větší kuře dáme na pekáč, osolíme a proložíme nakrájeným špekem, česnekem a kořením (v přiměřeném množství). Může včela toužit po identitě jatečního skotu? V černém pivu (3 dcl) rozmícháme švestková povidla (cca 4–6 polévkových lžic). Zlepší řízená psychoterapie produktivitu pracovních kolektivů? Vzniklou směsí polijeme a podlijeme kuře a dáme péct do trouby na cca 1,5 hodiny. Existují podzemní bažanti? Podáváme s vařenými bramborami (nebo rýží), broskvemi a brusinkami. Lingvistický dezert: jedna „Tatranky“ s Vítem Janotou a jeho průvodcem kulturou českého pohostinství.
Nejnovější hry a četba
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?