Prázdniny začínají v hodonínské ZOO

28. červen 2002

V Zoologické zahradě Hodonín proběhne v neděli 30. června akce s názvem Prázdniny začínají v ZOO. Pro malé i velké návštěvníky je připraven bohatý kulturní program, taneční a výtvarné soutěže pro děti, vystoupení divadelního souboru s pohádkou pro děti, vystoupení žongléra, atd. Vrcholem akce bude křest jaguára skvrnitého, který se zde narodil 20. června.

ZOO se nachází v severozápadní části Hodonína, v pěkném prostředí lužního lesa. Z původního Zookoutku byla v průběhu 25 let postupně vybudována Zoologická zahrada. Postupnou rekonstrukcí stávajících pavilonů a budováním nových vzniká moderní ZOO maximálně přizpůsobená potřebám chovaných zvířat. V současné době je zde chováno 800 kusů naší i exotické zvěře ve více než 150 druzích, z nichž je přes 40 druhů zvířat ohrožených nebo chráněných. Ze vzácných druhů mohou návštěvníci vidět šimpanze, lemury, orangutany, gibony, kolekci exotických ptáků, tygry ussurijské, zebry, velbloudy a jiné. Přes všechny změny si zoologická zahrada stále zachovává přírodní ráz, v krásném prostředí lužního lesa.

Mládě jaguára skvrnitého v hodonínské ZOO

Zajímavostí je ZOO pro děti, která byla otevřena v září loňského roku. Jedná se o areál se zvířaty, převážně domácími (kozy kamerunské, bavorské ...), do kterého mají děti volný přístup. Mohou si zde se zvířaty hrát a krmit je. Otevření dětské ZOO má obrovský ohlas samozřejmě u těch nejmenších návštěvníků, ale i u jejich dospělých.

Zoologická zahrada Hodonín pořádá během roku spoustu akcí. Mezi ty nejvýznamnější patří křtiny mláďat, Den Země a dětské dny v ZOO, které jsou vždy doplněny soutěžemi. Nedělní akce Prázdniny začínají v ZOO spojená s křestem mláděte jaguára skvrnitého začíná ve 13,30 hod. A děti pozor: Všichni, kteří přinesete do ZOO letošní vysvědčení se samými jedničkami, budete mít vstup zdarma a dostanete dárek!

autor: dw
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.