Povodí Ohře – Kovbojka po česku přináší Dva trámy na kříž

6. listopad 2020

Vítejte v baru na špatném konci města, vítejte v Povodí Ohře. Stejnojmenná západočeská pětice vtrhla na českou hudební scénu jako velká voda, nyní přichází s novým albem.

Pořad připravil a hudbu vybral: Michal Pařízek

V sestavě Povodí Ohře najdeme členy kultovních Esgmeq, oblíbené post metalové formace Esazlesa nebo zástupce nihilistického art punku plzeňských Climatizado. Svým způsobem veteráni rockové scény západních Čech se před čtyřmi lety spojili v jeden mohutný tok a přišli s poměrně unikátním zvukem, spojujícím hlasité country ze Skalistých hor s tím nejlepším z tradičního českého bigbítu. Eponymní debut přinesl před třemi lety nejen temné vibrato cigar boxu a spoustu energie i hlasitých výkřiků, ale také nebývalou dávku pokleslé poetiky. Nyní přichází jeho pokračování, novinka Dva trámy na kříž je propracovanější i zlověstnější.

Nové album Povodí Ohře Dva trámy na kříž vychází v pátek 6. 11. 2020.

Baskytarista Láďa Janoušek a zpěvák a autor většiny textů Jiří „Sisi“ Sochor v ArtCafé představují nové album Dva trámy na kříž a vysvětlují, jaké to je když rocková kapela vydává desku v době, kdy ji není možné představit živě. Zároveň hovoří o posunu, kterým skupina prošla během tříleté pauzy mezi oběma alby a zmiňují i důvody, proč Dva trámy na kříž vychází u komunitního labelu Naše desky, který zastupuje dvojice Viktor Palák a Jakub Peřina. V pořadu přišla řeč také na nedávno vydanou vzpomínkovou Sisiho knihu Projdeme se pamětí i na způsob, jakým tvoří své úderné texty. Dozvíme se také, jaký vztah mají zasloužilí rockeři k rapu. Kromě ukázek z novinky Povodí Ohře a dalších spřízněných kapel zazní v pořadu také písně turecké zpěvačky Gaye Su Akyol nebo rappera Fvck_Kvlta.

Spustit audio

Související