Posluchačský deník Pavla Klusáka z izolace: Morové zpěvy Diamandy Galás, svoboda Fiony Apple a mistr marketingu Plíhal

17. květen 2020

Téměř deníková hodina o tom, co se za poslední měsíc semlelo a co publicista Pavel Klusák objevil. Pořad se dotýká hudby originálního producenta Hala Willnera, který zemřel v dubnu 2020 po nákaze koronavirem. Také rekapituluje pár vydaných českých alb v situaci, kdy se publikum nemůže sejít a koncertně ani jinak s hudebníky vydání oslavit.

V pořadu zní hudba z čerstvého alba americké Fiony Apple, charakteristické svým protitlakem vůči tichým dohodám mainstreamu (do nějž zpěvačka nakonec i v nynějších 42 letech patři) a z novinky Šlápla na hrábě, tedy alba dvojice Debbi Love s nezaměnitelnou zpěvačkou, raperkou a autorkou slam poetry Bio Mashou. 

Čtěte také

Deníkový formát umožňuje Pavlu Klusákovi kromě písní zařadit ironicky i seriózně další formáty: vyprávění spisovatele Ladislava Fukse nebo neznámé propagační písně, které před téměř třiceti lety vytvářeli s jedinečným humorem Karel Plíhal a Emil Pospíšil.  “Snad je to současnou izolací, že si troufám mluvit osobněji než dřív,” poznamenává k pořadu autor.

autor: Pavel Klusák
Spustit audio