Poslouchejte koncert Sons of Kemet ještě před Colours of Ostrava

10. červenec 2019

Záznam koncertu přední britské kapely Sons of Kemet, která v duchu postmoderní současnosti přenáší jazz někam jinam, v tomto případě zpět do Afriky, a vyjadřuje se k různým společenským tématům, vám nabízíme mimořádně před jejím vystoupením na festivalu Colours Ostrava.

Připomeňte si koncert nu-jazzové legendy Jaga Jazzist i dalších kapel z Mezinárodního dne jazzu 2019

Jaga Jazzist, Mezinárodní den jazzu 2019, Praha

Český rozhlas Vltava živě odvysílal 9 koncertů, které se uskutečnily na dvou pódiích pod širým nebem v rámci oslav Mezinárodního dne jazzu na Karlově náměstí v Praze 30. dubna 2019. Připomeňte si zářivé momenty dne a poslouchejte vše, co jste nestihli.

Uslyšíte nahrávku z loňského velkého Copenhagen Jazz Festivalu, který Českému rozhlasu Vltava poskytl Dánský rozhlas. Vystoupení Sons of Kemet vychází z jejich posledního politicky nekorektního alba Your Queen Is a Reptile protestujícího proti britské monarchii. Názvy skladeb začínající vždy slovy „My Queen Is“ pokračují jmény jiných ženských osobností, které by si vedoucí kapely Shabaka Hutchings přál také za královnu. Jediné, co autor nenaznačuje, je, kterou z královen by chtěl víc nebo míň, jako by tím říkal, že královnami jsou přece všechny ženy na světě.

Sons of Kemet jsou významnou britskou jazzovou kapelou pyšnící se nominací na Mercury Prize, obdobou českých Andělů nebo amerických Grammy. Mají na svém kontě tři alba a jejich dřevní styl opřený pouze o bicí a dechové instrumenty, vyhýbající se harmonickým nástrojům, připomíná stále populárnější americké techno jazzmany Moon Hooch a podobných dechovek je čím dál tím víc.

JAZZOVÉ POŘADY NA ČRO VLTAVA
09:30 JAZZOFON (Všední dny)
18:00 JAZZOVÝ PODVEČER (Všední dny)
21:00 JAZZ & WORLD LIVE(Čtvrtky)

Vltava na Facebooku

Spustit audio

Související