Pierre Barillet, Jean Pierre Grédy: Veselé vánoce

25. prosinec 2015

Mileneckou dvojici, která se sejde na Štědrý den v pokoji luxusního hotelu, spojuje zločin možná víc než láska.

Poslouchejte na Vltavě 25. prosince 2015 ve 20:00. Po odvysílání se hra objeví také na stránce Hry a literatura. Zůstane tam až do čtvrtka 31. prosince 2015.


Konverzační hra populární francouzské autorské dvojice Barillet- Grédy se odehrává na Štědrý den v luxusním pařížském bytě. Po roce odloučení se tu setkává milenecký pár, který víc než cit spojuje účast na vraždě nepohodlného manžela. Pierre Barrilet a Jean-Pierre Grédy od roku 1950 napsali více než třicet divadelních komedií, z nichž mnohé se úspěšně hrály na Broadwayi a dočkaly se filmového zpracování.


Osoby a obsazení: Solange Ballotinová (Jorga Kotrbová), Marcel (Zdeněk Žák), Líza (Miroslava Pleštilová), televizní technik (Miroslav Táborský) a poslíček (Libor Hruška)

Autoři: Pierre Barillet, Jean Pierre Grédy Překlad: Ida de VriesRozhlasová úprava: Josef HlavničkaDramaturgie: Hynek PekárekHudební improvizace: Michal MandelRežie: Ivan Chrz

Natočeno v roce 1995.

Čtěte také: Všechna dostupná díla na webu Hry a literatura

autor: Tvůrčí skupina literárně-dramatické tvorby
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.