Pamětníci IV. - Černý, Láně, Vodňanský - natáčelo se na pásky, teď se „věší“ na web

20. leden 2016

Tomáš Černý, redaktor Vltavy vzpomíná na týmovou práci i na různé technické překážky, které bylo třeba v počátcích vysílání Mozaiky překonávat. Viktor Láně nastoupil jako technik Českého rozhlasu zajišťující vysílání právě 2. ledna 1996. Vzpomínal tak na analogové vysílání z pásků a minidisků, což v dnešní době digitálního způsobu záznamu a vysílání může znít jako sci-fi. Ale byla to realita – poslechněte si.

Tomáš Vodňanský zajišťuje 10 let web, na kterém si můžete připomenout to, co zajímavého se podařilo v Mozaice natočit a odvysílat. Jak si můžete na webu ověřit, Mozaika k dvacátým narozeninám dostala nový vizuál.

Živý vstup vás zavede do Divadla Archa za knihami a koncertem Evy Turnové. Filmové Kritické panorama zajistili, jako obvykle spolehlivě Tomáš Pilát a Alice Aronová. Šestým rokem informuje o kultuře pro Mozaiku Martin Krafl.

Vizuální umělec Roman Štětina vzpomíná na Radiogalerii, kterou zajišťoval v letech 2010-2012 zajišťoval. Co mu přinesla Cena Jindřicha Chalupeckého a jaké má další plány uslyšíte v závěru této hodiny vysílání.

autoři: Petr Šrámek , Lenka Novotná , Petr Gojda
Spustit audio