Otakar Kuča / krajina – architektura – design

3. listopad 2011

V Galerii Diamant Spolku výtvarných umělců Mánes v Praze byla otevřena výstava jednoho z předních českých krajinářských architektů Otakara Kuči nazvaná „Krajina – architektura – design“.

Otakar Kuča se narodil v roce 1927, studoval na fakultě architektury ČVUT v Praze, kde také dosáhl kandidatury technických věd v oboru krajinářská architektura. V roce 1968 pobýval na Technické univerzitě v Západním Berlíně. Externě přednášel na Akademii výtvarných umění a na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze a je členem Velké rady IFLA – Mezinárodní federace architektů krajinářů.

K jeho významným realizacím patří městský parter v Jindřichově Hradci, stanice metra Malostranská, ústřední promenáda v Mariánských lázních a úpravy řady pražských zahrad – Kajetánské, Voršilské, Františkánské a Furstenberské zahrady.

Karel Oujezdský se na vernisáži architekta Otakara Kuči zeptal, co pro něj osobně znamenají ona tři slova obsažená v názvu výstavy: krajina – architektura – design.

Výstavu „Otakar Kuča / krajina – architektura – design“ můžete navštívit v Galerii Diamant Spolku výtvarných umělců Mánes na rohu ulic Lazarské a Rettigové v Praze 1 do 27. listopadu.

Spustit audio