O funkčních stavbách, pěkných knihách a špercích z odpadu

8. leden 2011

I v roce 2011 pokračuje na Vltavě cyklus Řeč věcí, ve kterém vás na pěkné a funkční předměty či stavby okolo nás upozorňují Jan Tůma a Jaroslava Haladová.

První díl letošního roku zahajuje listování monografií významného českého architekta Josefa Gočára. Knihu, pojmenovanou prostě Josef Gočár, představuje její editorka Yvonna Fričová. V dalších minutách pořadu pak Jan Tůma nahlíží spolu s redaktorkou Terezou Ješátkovou do jiné, za pozornost stojící, nedávno vydané publikace, do knihy amerického teoretika designu Donalda Anthonyho Normana nazvané Design pro každý den. A v závěru prvního dílu Řeči věcí roku 2011 se dozvíte, jak pomocí nákupu šperku nebo doplňku do domácnosti udělat dobrý skutek. Lenka Drápalová vám v rubrice Jaroslavy Haladové představí značku Trash Made, jejíž výrobky pocházejí z vyřazených součástek počítačů nebo telekomunikačních zařízení.

02227852.jpeg
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.