Museum Kampa otevřelo hned dvě výstavy. Nabízí rozmanitou tvorbu umělce Stanislava Kolíbala a realizace architekta Josefa Pleskota

11. listopad 2022

Sochař, malíř, grafik, ilustrátor a scénograf Stanislav Kolíbal patří k nejvýznamnějším žijícím českým umělcům. Rodák z Orlové strávil mládí v Ostravě. Byl členem legendární umělecké skupiny UB 12 a od roku 1990 po tři roky vedl ateliér socha a instalace na AVU v Praze. Se dvěma polohami jeho tvorby – s jeho prací s knihou a knižní ilustrací a na druhé straně s jeho prostorovými objekty, stavbami a reliéfy – nás seznamuje výstava Stanislav Kolíbal: Knihy a stavby.

Výstava Josef Pleskot: Města v Museu Kampa

Josef Pleskot: Města. Tak zní název druhé výstavy, kterou připravilo pražské Museum Kampa. Architekt Josef Pleskot, který počátkem prosince oslaví už své sedmdesáté narozeniny, patří mezi nejoceňovanější architekty své generace. Se svým týmem z AP ateliéru se může pochlubit celou řadou významných staveb. Výstava představuje Pleskotovy nejvýznamnější architektonické projekty a realizace vytvořené pro Prahu, Litomyšl a Ostravu.

autoři: Karel Oujezdský , Monika Suchanková
Spustit audio

Související