Miles Davis slaví 90 a budoucnost hudby podle Classical:NEXT!

26. květen 2016

Jazznotes, který připadne na narozeniny Milese Davise, ani jiné téma mít nemůže. A také tomu tak je.

*Novinkový pořad Jazz notes vysíláme každý čtvrtek od 17:45, aktuálně 26. 5. 2016 na stanici Český rozhlas Vltava.

Uslyšíme ukázku ze slavné desky Bitches Brew Milese Davise, i příjemnou verzi skladby Four, jak ji připravila americká zpěvačka Deborah Latz.

Připomeneme aktuální tvorbu jednoho ze souputníků, skvělého Keitha Jarretta a členů jeho tria, Jacka DeJohnettea a Garyho Peacocka, kteří, jak známo, ve větší či menší míře s Davisem hráli.

Ovšem nevynechali jsme ani tradiční pohled na aktuální novinky. Yellowjackets vydali album Cohearence, sestava Thumbscrew s naším Michaelem Formankem desku Covalaria a připomeneme mimořádný počin kytaristy Miloše Karadagliće Blackbird, věnovaný Beatles. Upozorňujeme na skvělé hosty letošních Prague Proms.

Ale hlavně a neběžně zařazujeme na závěr pořadu živý telefonát jeho autora, Otakara Svobody, z mezinárodní konference Classical:NEXT!, právě probíhající v Rotterdamu. Setkání hudebníků, promotérů, pořadatelů, vydavatelství, všech, kdo se zajímají a mají vliv na budoucnost hudby, která má na Vltavě místo – Klasiky, jazzu a všech příbuzných žánrů. Nenechte si ujít poslech aktuálního Jazznotesu Otakara Svobody.

Záznam z loňské konference Classical:NEXT!

autor: Otakar Svoboda
Spustit audio