Miguel Zenón & Luis Perdomo: El Arte del Bolero (Miel Music, 2021)

9. únor 2021

Komorní, pomalá nahrávka, která vznikla v září 2020 v době pandemické vlny jako záznam streamovaného koncertu. Poslechněte si recenzi Otakara Svobody.

(…) Novinka Miguela Zenona a Luise Perdoma nazvaná El arte del bolero je jednou z řady, jaké v poslední době poslouchám při svém mapování žánru, ze kterého vybírám tipy na Alba dne. Tedy povětšinou světového jazzu. Doba nás zastavila, hudebníci hledají jiná východiska, naplnění nechtěného oddechu. Jak říká Zenon – „Ve své tvorbě se snažím vést dopředu, hledat nové postupy, být osobitý. Tentokrát jsem se zastavil a rozhlédl. Po inspiracích, které mě utvářely. A nemyslím si, že je to na škodu. Možná jsme podobné přibrzdění potřebovali." Jen ne na dlouho, dodejme, což si ostatně nepřeje nikdo. Ale invence zůstává, chuť a optimismus také. Nebýt pandemie, podobných nahrávek bychom se v běhu hektických dnů současných špičkových hudebníků nedočkali. (…)

Nahrávka vyšla ve vydavatelství Miel Music.

autoři: Otakar Svoboda , Daniel Jäger
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.