Lipa zaspieva s Lasicou!

22. září 2006

Podobně, jako je vzhledem k minulé diskografii Petera Lipy netradiční jeho nejnovější album Lipa spieva Lasicu (na Slovensku je mimo jiné oceněno hned pěti Aurely), mohl by být výjimečný i koncert při příležitosti jeho křtu, který se odehraje 4.10. v pražském Lucerna Music Baru.

0:00
/
0:00

Ne že by si za normálních okolností hosty Peter Lipa na koncerty nezval - bývá jich požehnaně. Pozoruhodná je v tomto případě spíše jejich skladba, úzce související s žánrovým mixem, který můžeme očekávat. Kromě sestavy jazzově vycvičených mladíků ze současného zpěvákova Bandu (Buntaj, Gašpar, Tatár, Žáček), budou na koncertě přítomni i muzikanti, kteří styl, na který jsme u současného Lipy zvyklí, směrují do žánrově čistých, řekněme tradičnějších forem - dechová sekce swingovějšího zaměření, cimbalista Miroslav Rajt, kytarista Martin Zajko (nezapomínejme, že už několik let Band funguje bez kytar) nebo zpěvačky lidové hudby Muzička.

Chybět nebude samozřejmě ani druhá nejdůležitější osobnost desky, Milan Lasica. Líto nám může být snad jen nepřítomnosti vytížené Jany Kirschner, která se na desce nemalou měrou podílela vokály. (Na druhou stranu, není výjimkou, že si ji jako výjimečného hosta bere Lipa i na jiné koncertní události v Čechách, takže netřeba truchlit.)

Lipa spieva Lasicu

V koncertním repertoáru nezazní jen písně z aktuální desky, těšit se samozřejmě můžeme i na další hity, které ve spolupráci plodné dvojice L+L během minulých třiceti let vznikly.

Peter Lipa a Milan Lasica

Kompletní složení sestavy pro koncert 4.10. v Lucerna Music Baru:
Peter Lipa - zpěv
Milan Lasica - zpěv
Juraj Tatár - klavír
Martin Gašpar - baskytara
Marcel Buntaj - bicí
Michal Žáček - saxofony, flétna
Martin Zajko - kytary
Igor Szabó - perkuse
Ondřej Konrát - foukací harmonika
Miroslav Rajt - cimbál
Radovan Orth a Saša Okálová - vokály
Peter Lipa jr. - klavír
Ďuso Baroš - trubka
zpěvačky Ľudovej hudby Muzička

Oficiální web Petera Lipy

autor: Hynek Just
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.