Je libo chladivou sonickou pilulku, která zpomalí čas? Je tu dávka nového elektronického ambientu

20. červenec 2021

Chtěli byste se po lapáliích první poloviny letošního roku mentálně vystřelit do jiného vesmíru? ArtCafé plné elektronického ambientu to hravě svede i s návratem zpět!

Během letních měsíců by se nemělo pospíchat. Daří se nám to? ArtCafé vám přináší hodinovou sonickou pilulku, která dění okolo vás zaručeně zpomalí. O průlom se postará jedenáctka elektronických muzikantů, kteří v první polovině letošního roku vydali skladby nebo rovnou celá alba, jejichž atmosféra pluje mimo současnou křečovitou koronadobu. Na pomoc si vzali řadu roztodivných elektronických instrumentů, které jim umožnily zhmotnit jejich vize abstraktního nebo neoklasicky pojatého elektronického ambientu.

Vydáme se do Norska, kde budeme spolu s Lights A.M obdivovat mlčenlivou krásu přírody, nebo do Kanady za Nickem Schofieldem, kde se budeme kořit neobvyklé architektuře národní galerie v Ottawě. Do Itálie nás vezme Bewider, který bude vzpomínat na lásku jeho otce k hudbě Erika Satie. S Mexičanem Murcofem budeme zpovzdálí sledovat taneční představení švýcarského sdružení Alias. A ve Spojených státech nás přivítá nevidomá Pauline Anna Strom, aby nás vzala na sonický výlet po abstraktní krajině.

autor: Pavel Zelinka
Spustit audio

Související