Febio vysílá svoji Inventuru na ČT 2

4. leden 2011

Inventura FEBIA – tak se jmenuje unikátní cyklus, ve kterém ČT 2 postupně představí dvacetiletou dokumentární tvorbu společnosti a studia FEBIO.

FEBIO založil v roce 1991 režisér Fero Fenič, v prosinci byla společnost zapsána v obchodním rejstříku, o čtyři měsíce později byla podepsána její první smlouva. Další podrobnosti nabízí rozhovor Tomáše Piláta s Ferem Feničem.

Cyklus Inventura Febia startuje v úterý 4. ledna ve 21:55 na obrazovkách ČT 2. Nabídne přitom skutečně zajímavé souvislosti a unikátní kombinace pořadů. V nich se v rámci jednoho večera v pořadech Febia představí například Václav Havel a Václav Klaus, Marta Kubišová a Helena Vondráčková, Jiřina Jirásková a Jiřina Švorcová, vášně kolem rozpadu republiky, ale taky třeba setkání Otakara Vávry s Lídou Baarovou po padesáti letech či život Rusínů v Československu a na Podkarpatské Rusi.

První část Inventury FEBIA nabídne historicky první dokument zmíněné společnosti s názvem „Odsud – potiaľ“ spolu se „Zprávou o jednom procesu“, dokumentem Jana Němce o únosu školního autobusu.

Spustit audio