Den Země

17. duben 2002

V neděli 21. dubna pořádá hodonínská Zoologická zahrada Den Země. Jedná se o již tradiční každoroční akci, kterou začíná oficiální návštěvní sezóna nového roku.

V minulých letech se Den Země slavil "zvoněním budíků". Každý zúčastněný si přinesl z domova budík a v určenou hodinu se společně zazvonilo Zemi. Letošní rok se zvonit nebude, zato však pořadatelé připravili jinou atrakci: stavbu co možná největší věže z PET lahví!

Akci doprovází program, jehož součástí bude kromě stavby PET věže také tradiční křest mláděte, otevření expozice pro zvířata příštího tisíciletí, ekologické soutěže pro děti, divadelní a taneční vystoupení. K poslechu zahrají country skupiny DUO a Kalíšek.

Máte-li cestu do Hodonína, nenechte si Den Země ujít. Akce začíná ve 13,30 hodin. A ještě něco: nezapomeňte s sebou přinést PET lahve! Každý, kdo je přinese, totiž obdrží lístek do tomboly! Hezkou zábavu!

autor: dw
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.