David John Lloyd vystavuje v Galerii Tinta

7. leden 2013

Britský malíř David John Lloyd vystavuje své obrazy v Galerii Tinta. Využili jsme jeho přítomnosti v Praze a pozvali ho do studia Mozaiky.

David John Lloyd se narodil v roce 1957 v Lichfieldu, v malém průmyslovém městě severně od Birminghamu. Rodiče chtěli, aby byl jako oni vojákem, ale on brzy začal navštěvovat výtvarné kurzy. Následně vystudoval Uměleckou školu v Chelsea a absolvoval Univerzitu umění v Brightonu a v Londýně. Hodně cestoval a poznával vzdálené kraje. Procestoval jihovýchodní Asii a nakonec usadil se v slunné Barceloně.

V roce 1995 přicestoval na svou první výstavu v České republice (Galerie Chagall) do Ostravy, kde se posléze také usadil. Jeho tvorbu tedy inspirovalo průmyslové Ostravsko.

02802164.jpeg

Na obvyklé dotazy novinářů, zda je skutečně vzdáleným bratrancem Johna Lennona většinou reaguje poklepáním na čelo a výkřikem: „It is stupid! Je sice pravda, že můj otec a Lennonův otec byli bratranci a naše babičky sestry, ale já jsem Lloyd. Jsem malíř, umělec a nechci se vozit na Lennonových zádech. Jako muzikant dělám muziku, která se tvorbě Beatles ani jen vzdáleně nepodobá. Jsme prostě jiní. Ostatně byl o hodně starší a nikdy jsme se osobně nesetkali.“

Výstava Davida Johna Lloyda potrvá v Galerii Tinta na Anenském náměstí v Praze až do konce ledna.

Spustit audio